День вишиванки в ЗДО №12

Всесвітній день вишиванки міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого українського одягу. Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі..
Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Отож сьогодні 20.05.2021 року працівники та вихованці ЗДО одягнули свої найкращі вишиванки, щоб долучитися до цього яскравого свята!
У цей день педагоги нашого закладу провели тематичні бесіди та заняття, дефіле у вишиванках, флешмоб «Жива вишиванка», вихованці середніх груп створили колаж «Україна вишивана», а молодші-за допомогою аплікації та конструктора Лего – свої гарні вишиваночки; старші дошкільники взяли участь у конкурсі малюнків «Моя вишиванка найкраща», під час, якого проявили творчість та намалювали свої неповторні орнаменти.
Педагоги пояснили вихованцям, що вишиванка-це не просто «модне вбрання», а символ приналежності до народу України, духовної культури багатьох поколінь, отож носити її треба гідно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*